W drugiej edycji naszego konkursu kulinarnego, prosiliśmy o nadsyłanie przepisu na potrawę z grilla – nagrodzona zostaje Pani JOANNA KASPRZAK. Po kupon zapraszamy do naszej redakcji na ul. Św. Barbary 7.
Serdecznie gratulujemy!
Steki z halibuta z ziemniakami i sałatką
Steki z halibuta mają wielką zaletę – nie trzeba ich wcześniej przyrządzać. Bez marynat i specjalnych przypraw smakują tak samo dobrze. Nie napracujemy się więc jeśli chodzi o obiad z pieczonym halibutem w roli głównej – wystarczy włożyć do piekarnika i nastawić czas. Więcej nie trzeba.
Proponowany przeze mnie w przepisie ser Oud Brugge to spełnienie dla ceniących sobie nie tylko smak, ale i aromat seromaniaków (i nie tylko, oczywiście). Z powodzeniem może go jednak zastąpić Formaggio Ubriaco albo Asiago.
Składniki (porcja dla 1 osoby):
– dwa mini steki z halibuta
– cztery ugotowane ziemniaki
– szpinak do przybrania
– koperek
– sól
– masło
– przyprawa Alaska
Sałatka:
– 100g rukoli
– pomidor jajkowy
– ser
– mała kostka sera Oud Brugge
– czerwona cebulka
– sos pesto zielone
Halibuty posypujemy przepraw i solą, pieczemy na grillu ok. 20 minut. Ziemniaki polewamy roztopionym masłem i posypujemy koperkiem. Rukolę, pokrojone w kostkę: pomidora, cebulę i ser wrzucamy do salaterki, mieszamy z sosem. Podajemy na świeżo.
[vc_facebook type=”standard”]
Przenieść się wypada do epoki średniowiecza; do jej mroków i tajemnic oraz niedopowiedzeń. To właśnie…
Ministerstwo Infrastruktury potwierdziło, iż nie zamierza przedłużać umowy z obecnym zarządcą odcinka autostrady A4 Kraków…
XVI Edycja Motoserca odbyła się w sobotę 18 maja na jaworznickim Rynku. [gallery size="full" columns="1"…
"Rolkuj po nadzieję", czyli akcja zorganizowana przez jaworznickie Hospicjum Homo-Homini im. św. Brata Alberta odbyła…
Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej w Jaworznie informuje o zmianie rozkładu jazdy autobusów przewoźnika 19 maja. Zmiana…
W dzisiejszym odcinku wybieramy się do zakątka niemal zupełnie nieznanego, ukrytego pomiędzy Długoszynem i Dąbrową…