Młodzież z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4, czyli z popularnego „Ekonomika” po raz kolejny miała okazję uczyć się gotować pod okiem prawdziwego szefa kuchni. Warsztaty dla uczniów poprowadził Arkadiusz Parusel, który pełnił rolę szefa kuchni w kilku restauracjach na terenie województwa, a obecnie pracuje w restauracji Trzy Bramy. Mimo że młodzież dopiero uczy się gotować to nie miała prostego zadania do wykonania.
Dyrektor szkoły Kinga Kubiak-Smoliło nie ukrywała radości, że warsztaty prowadzi uzdolniony absolwent właśnie ZSP 4.
Na koniec warsztatów każdy z uczestników otrzymał specjalny certyfikat potwierdzający umiejętności.
Patrząc po efektach pracy uczniów ZSP 4 warsztaty można zdecydowanie uznać za udane.
W sobotę, 18 maja z okazji Dnia Pacjenta Szpitali Powiatowych w Szpitalu Wielospecjalistycznym w Jaworznie…
Aura wakacji już jest odczuwalna przez mieszkańców Jaworzna. Jakie kierunki na wakacje obierane są najczęściej?…
ATElier Kultury zaprasza na Noc w Teatrze, która odbędzie się w budynku przy al. Mickiewicza…
Policjanci z Jaworzna zatrzymali 43-letnią mieszkankę Libiąża, która usuwała metki z tańszych ubrań, a następnie…
Policjanci kryminalni z jaworznickiej komendy zatrzymali 15 maja 23-latka, w którego mieszkaniu ujawniono 440 porcji…
15 maja w Komendzie Miejskiej Policji w Jaworznie miała miejsce uroczysta zbiórka, podczas której jaworznicki…
View Comments
Uczyli sie gotowac i sie nie nauczyli
Nauczyciele pierwsza klasa