W Jaworznie jest wiele osób, które codziennie służą mieszkańcom swoją pracą. Jest wśród nich także Stanisław Bigaj – piekarz z pasją. W tym roku piekarnia Bigaj obchodzi wyjątkowy jubileusz 25-lecie istnienia firmy, która wpisała się w obraz Jaworzna. Jubileusz był okazją do spotkania się w gronie przyjaciół, rodziny i pracowników, aby wspólnie świętować oraz podziękować za ćwierć wieku pracy.
Przeczytaj także: Pieczemy chleb z Bigajem
Dla pana Stanisława praca w piekarni jest pasją oraz całym życiem. Pan Stanisław wielokrotnie angażował się także w akcje charytatywne, pomagał jaworznickim strażakom, a praca z dziećmi i młodzieżom jest dla niego okazją do opowiadania podczas warsztatów w piekarni o historii tego miejsca oraz o tym, jak powstaje chleb.
Zobacz także: Laury dla piekarni Bigaja
Podczas wspólnego świętowania nie zabrakło tortu – oczywiście w kształcie chleba. To była także okazja do złożenia podziękowań przez pana Stanisława osobom, z którymi współpracuje, przyjaciołom piekarni, a w szczególności pracownikom i rodzinie. Córka pana Stanisława z prawdziwą pasją kontynuuje pracę ojca, co jak mówi, nie było trudne.
Pan Stanisław za swoją pracę wielokrotnie otrzymywał nagrody oraz wyróżnienia, wśród nich nagroda „Zwyczajni niezwyczajni” im. Jana Rodowicza „Anody”.
[vc_facebook]