PRZEPIS:
ciasto:
1/2 kg mąki
1 jajko
szklanka wrzątku z łyżka oliwy z oliwek
Ciasto zagniatamy, jeśli trzeba podsypujemy mąką.
farsz:
1 opakowanie szpinaku wrzucamy do garnka z odrobina oliwy z oliwek i smażymy aż się rozpuści. Dodajemy małą czerwoną drobno posieką cebulkę i czosnek. Chwilkę smażymy, na koniec dodajemy 1/2 opakowania sera feta i mieszamy do uzyskania jednolitej, klejącej masy. Dodajemy przyprawy : zioła prowansalskie, paprykę słodką. Czekamy, aż ostygnie.
Pierogi z zimnym farszem zagniatamy. Gotujemy w wrzącej osolonej wodzie z odrobina oliwy. Od wypłynięcia 2 minuty. Sposobów podania jest wiele:
Mój mąż woli z sosem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego, ząbek czosnku miksujemy dodajemy drobno posiekana bazylie i oregano. Syn z roztopionym masłem, a ja z tartym parmezanem.
Smacznego
Czekamy na Wasze przepisy (mogą być także dołączone zdjęcia) do 26 września. Przepisy wyślijcie na adres: konkursy.jaw@gmail.com. Zwycięzcę nagradzamy kuponem do Borowej Chaty o wartości 50 zł!
[vc_facebook]
Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej w Jaworznie informuje o zmianie rozkładu jazdy autobusów przewoźnika 2 maja. 2…
Miasto Jaworzno oferuje na sprzedaż działki budowlane, które znajdują się przy ul. Jesionowej. Na sprzedaż…
Podłogi zewnętrzne narażone są na różnorodne czynniki atmosferyczne, w tym deszcz, śnieg, promieniowanie UV oraz…
W dynamicznie zmieniającym się świecie biznesu, zrozumienie potrzeb i oczekiwań klientów jest fundamentem skutecznego zarządzania…
Luksusowe perfumy mają za zadanie uchwycić wyjątkowe chwile, aby człowiek mógł do nich stale wracać.…
Koty, podobnie jak wszystkie ssaki, mają swoją normalną temperaturę ciała, która zwykle mieści się w…