Na zakończenie musieli wykazać się umiejętnościami przygotowania dwóch rodzajów posiłków z dostarczonych im środków spożywczych. Mieli do dyspozycji: 1 pomidora,
1 cebulę, jajko, torebkę ryżu, chleb, butelkę wody, konserwę oraz podgrzewacze.
W tej ostatniej konkurencji wszystkie drużyny wykazały się niezwykłą pomysłowością
w przygotowywaniu posiłków zapewniając przy tym równie niezwykłe walory smakowe
co potwierdziła degustująca je Komisja. Można wysnuć śmiały wniosek że, w trudnych warunkach nasi kadeci tez sobie poradzą.
ZSP2
[vc_facebook]
Z perspektywy człowieka dorosłego wszystko to co niegdyś wydawało się duże czy niemal olbrzymie, dziś…
Za nieco ponad miesiąc, bo 9 czerwca, odbędą się wybory do Parlamentu Europejskiego. Z 13…
Celem naszej dzisiejszej, historycznej wędrówki jest miejsce trudno dostępne, ukryte w zaroślach i leśnych gąszczach,…
Na co dzień z narażeniem własnego życia walczą z żywiołami, ratują ludzkie życie i dobytek.…
W 2024 roku, podobnie jak w latach ubiegłych przypada 7 niedziel handlowych. W które niedziele…
Uroczyste obchody 233. rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja odbyły się na Rynku w Jaworznie. Przedstawiciele…