Zupa tajska w kilku swoich regionalnych odmianach charakteryzuje się wyrazistym, orientalnym smakiem. Dzięki dodatkom aromatycznych ziół i przypraw, zupa ta wspaniale rozgrzewa organizm podczas przeziębień i zimowych chłodów.
Kuchnia tajska bazuje na naturalnym bogactwie ziół i przypraw, a przy tym z reguły jest prosta i szybka w przyrządzaniu. Zupa tajska w naszej wersji jest pełna aromatów, a jej egzotyczny smak na chwilę przeniesie nas do pięknej Tajlandii. Do zupy dodaliśmy papryczkę chili, ale jej ostry smak możesz złagodzić większą ilością mleczka koksowego, zatem po ten przepis mogą sięgać również ci, którzy nie przepadają za pikantnymi potrawami.
Poniżej przedstawiamy listę składników, z których przygotujesz pyszną, lekko pikantną zupę tajską. Jeśli masz taką możliwość, to zakupy zrób u lokalnych, sprawdzonych sprzedawców, aby mieć pewność, że produkty są świeże i dobrej jakości.
Jeśli nie chcesz, aby zupa tajska była mocno pikantna, dodaj więcej mleczka kokosowego i zmniejsz ilość dodawanej papryczki chili.
Zupa tajska ma wiele regionalnych odmian, a każda z nich jest smakowita i warta wypróbowania. Poniżej przedstawiamy nasz ulubiony przepis na tajską zupę!
Policjanci z Jaworzna zatrzymali 43-letnią mieszkankę Libiąża, która usuwała metki z tańszych ubrań, a następnie…
Policjanci kryminalni z jaworznickiej komendy zatrzymali 15 maja 23-latka, w którego mieszkaniu ujawniono 440 porcji…
15 maja w Komendzie Miejskiej Policji w Jaworznie miała miejsce uroczysta zbiórka, podczas której jaworznicki…
Już 19 maja (niedziela) w Parku Podłęże w Jaworznie odbędzie się impreza plenerowa Święto Rodziny.…
Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej w Jaworznie informuje o zmianie rozkładu jazdy autobusów przewoźnika 18 maja. Zmiana…
Niedawno prezydent Jaworzna wydał decyzję o zgodzie na budowę fabryki samochodów elektrycznych Izera w Jaworznie.…