Chrupiąca z zewnątrz i puszysta w środku. Obsypana najwyższej jakości składnikami, które pokonują tysiące kilometrów, by rozpieścić podniebienia jaworznian. Jeśli nie wiecie jeszcze, czym różni się pizza serwowana w Polsce od jej oryginalnego, włoskiego pierwowzoru, możecie to sprawdzić w pizzerii Mattarello.
– To jest w ogóle inny sposób robienia ciasta. Zaczyna się od robienia ciasta i to ciasto jest w tym wszystkim najważniejsze. On do niego przywiązuje bardzo dużo uwagi. Nasze ciasto rośnie trzy dni, jest robione na wodzie mineralnej. To jest jego pasja, dlatego on to wykonuje na prawdę z sercem i to czuć.
Jeśli nie kosztowaliście jeszcze oryginalnej, włoskiej pizzy, właściciele chętnie sprzedadzą Wam ją w kawałkach. Zapach świeżych ziół, aromatycznego sera i gorącego jeszcze ciasta z pewnością sprawią jednak, że na jednym nie uda się poprzestać.
[vc_facebook]
Potwierdzam, jest smaczna i inna niż te, które serwują gdzie indziej. Aby mieć pewne porównanie warto wybrać się do Krzeszowic, gdzie także można zjeść pizzę robioną w całości ze składników sprowadzanych z Włoch. Nawet mąka jest stamtąd.