Oświadczenie Rady Rodziców Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 3 im. Jana Pawła II w
Jaworznie w sprawie artykułu, który ukazał się na łamach portalu jaw.pl

W związku z zaistniałą sytuacją, która miała miejsce w ZSP nr 3 w dniu 12 stycznia 2022r., jako Przewodnicząca Rady Rodziców po konsultacji z członkami Rady Rodziców i innymi rodzicami uczniów tej szkoły, pragnę się odnieść do ataku na szkołę przez członków stowarzyszeń: Polskie Veto, Polska Siła Jaworzno, Klub Konfederacji Jaworzno, Polska to My Sosnowiec, w którym uczestniczyła matka ucznia szkoły.

REKLAMA

Zaznaczam, że w tym zdarzeniu wspomniana pani nie była naszym reprezentantem, żaden z rodziców też nie brał w wyżej wymienionym zajściu udziału. Odżegnujemy się oraz nie popieramy działań prezentowanych przez tę panią. Uważamy, że są to prywatne poglądy osób zgromadzonych. Naszym zdaniem Dyrekcja, Grono Pedagogiczne oraz wszyscy pracownicy szkoły zapewniają uczniom bezpieczeństwo i przyjazną atmosferę na terenie szkoły. Wszystkie wytyczne Ministerstwa Edukacji i Nauki, dotyczące pandemii COVID 19 są na bieżąco przekazywane przez Dyrekcję oraz wychowawców za pośrednictwem platformy Librus. Uważamy, że zarzuty skierowane w stosunku do osoby pani dyrektor i nauczycieli są bezpodstawne i karygodne. Godzą w dobre imię szkoły. Jesteśmy zbulwersowani i nie wyrażamy zgody na utożsamianie nas z ludźmi zgromadzonymi przed budynkiem szkoły, do której uczęszczają nasze dzieci. Jako Przewodnicząca Rady Rodziców oraz rodzic często współpracuję z Panią Dyrektor i uważam, że jest osobą otwartą, przychylnie nastawianą na rozwiązywanie spraw oraz oddaną całym sercem uczniom szkoły.

Agnieszka Knapik – Palian
Przewodnicząca Rady Rodziców

Artykuł do którego odnosi się Pani Agnieszka Knapik:  „Rodzice bez maseczek weszli do szkoły i protestowali przeciwko segregacji sanitarnej uczniów. Doszło do interwencji policji”.

- REKLAMA -

Zewnętrzne linki