ŻUREK PO STAROPOLSKU Z PRZYJACIÓŁMI to wspólny obiad, który odbędzie się w najbliższy piątek 30 września od 12:00 do 16:00 pod jaworznicką Płaszczką i przygotuje go kucharz Tobiasz Król, który jest szefem kuchni w restauracji Oblacka Przystań, a dodatkowy jest znajomym samego Modesta Amaro.
Żurku powinno starczyć dla wszystkich, ponieważ będzie go aż 80 litrów i zostanie przygotowany według staropolskiego przepisu, posługując się ideą zero waste. Do przygotowania zupy zostaną użyte produkty od Chefs Culinar, czyli dostawcy, który zaopatruje najlepsze restauracje w naszym kraju.
Ponadto podczas kosztowania zupy, będzie można porozmawiać na temat idei zero waste, a także będzie okazja do degustacji chipsów wykonanych z obierek. Wszyscy przybyli goście dowiedzą się również, jak można oszczędzać na jedzeniu oraz jak dokładnie funkcjonuje Jadłodzielnia. Dodatkowo będzie zbierane także jedzenie, które następnie trafi właśnie do Jadłodzielni.
Wstęp na wydarzenie jest wolny.
[vc_facebook]
Ministerstwo Infrastruktury potwierdziło, iż nie zamierza przedłużać umowy z obecnym zarządcą odcinka autostrady A4 Kraków…
XVI Edycja Motoserca odbyła się w sobotę 18 maja na jaworznickim Rynku. [gallery size="full" columns="1"…
"Rolkuj po nadzieję", czyli akcja zorganizowana przez jaworznickie Hospicjum Homo-Homini im. św. Brata Alberta odbyła…
Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej w Jaworznie informuje o zmianie rozkładu jazdy autobusów przewoźnika 19 maja. Zmiana…
W dzisiejszym odcinku wybieramy się do zakątka niemal zupełnie nieznanego, ukrytego pomiędzy Długoszynem i Dąbrową…
18 maja na ul. Podwale, w okolicy skrzyżowania z ul. św. Wojciecha, będą prowadzone gwarancyjne…