Środowiskowy Hufiec Pracy w Jaworznie zorganizował warsztaty kulinarne połączone z konkursem „Mistrz Finger food”. Czymże jest finger food? Niczym innym jak jedzeniem, które spożywa się za pomocą rąk, bez użycia sztućców. Dzieci uczestniczące w warsztatach miały więc pełne pole do popisu. Przygotowywały między innymi kanapki i koreczki. Do wyboru było sporo składników. Można było korzystać z różnego rodzaju serów, szynki, było sporo warzyw oraz owoców.
Warsztaty miały na celu nie tylko rozwijanie pasji kucharskiej wśród najmłodszych, ale także zakrzewienie w nich nawyków zdrowego odżywiania. I to przynosi skutek, bo dzieci doskonale wiedzą, co należy spożywać, aby odżywiać się zdrowo.
Na koniec warsztatów każde z dzieci dumnie zaprezentowało swoje potrawy. Nie zabrakło pamiątkowych zdjęć w czapce kucharskiej oraz fartuchu. Jury, które oceniało przygotowane smakołyki nie miało łatwego wyboru. Ostatecznie zdecydowano, że wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymają wyróżnienia.
Mam tu na myśli samotność zarówno tych, którzy się szczerze nawrócili, jak i tych, którzy…
Nazwa „Wędrujące kamienie” kojarzy się przede wszystkim z Parkiem Narodowym Dolina Śmierci w Kalifornii i…
W Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 3 w Jaworznie odbyły się oficjalne uroczystości z okazji Święta…
Jaworznicka Geosfera zaprasza na obchody Dnia Ziemi, które zaplanowano na 26 i 27 kwietnia. Co…
Miasto Jaworzno z okazji Miejskiego Dnia Ziemi zorganizowało piknik pod Płaszczką. Podczas wydarzenia przygotowane były…
W 2024 roku, podobnie jak w latach ubiegłych przypada 7 niedziel handlowych. W najbliższą niedzielę,…