Przepis:
1 duże jabłko
5 śliwek
5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
1 garść pokruszonych krakersów z makiem + kilka całych na wierzch
1 opakowanie jogurtu sojowego /u mnie waniliowy/
1 garstka jagód goji
cynamon
sól
Owoce myję i kroję. Posypuję cynamonem. Zapiekam w 160 stopniach Celsjusza około 20 minut.
Dodaję kaszę jaglaną i pokruszone krakersy. Podlewam lekko wodą i piekę jeszcze 10 minut.
Nakładam jogurt sojowy. Posypuję jagodami goji i nagietkiem.
W TYM TYGODNIU CZEKAMY NA WASZE PRZEPISY NA MUFFINKI I BABECZKI!
Słodkie muffinki i babeczki to idealny wypiek na co dzień i od święta. Pozwalają uwolnić wyobraźnię. Pochwal się swoimi pomysłami nie tylko na kreatywną ozdobę, ale także niezwykły smak ciasta i ciekawy dobór dodatków.
Swoje przepisy (zachęcamy do załączania zdjęć) prześlijcie na adres: konkursy.jaw@gmail.com do poniedziałku 31 października.
Najciekawsze przepisy nagradzamy bonem do Borowej Chaty o wartości 50 zł.
Kiedy piszę ten tekst, trwa głosowanie w II turze wyborów na prezydenta naszego miasta. Ze…
W dzisiejszym, coraz bardziej laicyzującym się świecie, niejednokrotnie odżegnujemy się od różnego rodzaju kontekstów czy…
Mam tu na myśli samotność zarówno tych, którzy się szczerze nawrócili, jak i tych, którzy…
Nazwa „Wędrujące kamienie” kojarzy się przede wszystkim z Parkiem Narodowym Dolina Śmierci w Kalifornii i…
W Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 3 w Jaworznie odbyły się oficjalne uroczystości z okazji Święta…
Jaworznicka Geosfera zaprasza na obchody Dnia Ziemi, które zaplanowano na 26 i 27 kwietnia. Co…