Przepis:
1/2 kg mąki
1 szklanka cukru
25 dag miodu
1/2 masła
2 jaja
1 łyżeczka sody
1 słoik powideł
1 przyprawa do piernika
1 szklanka mleka
1 cukier wanilinowy lub pomarańczowy
1 łyżka kakao
oraz….
1/2 szklanki rodzynek moczonych w winie czerwonym półsłodkim
1/2 szklanki mielonych orzechów
2 garście kokosu
Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy aby ostygło
Resztę składników stopniowo wkładamy do miski na koniec dodajemy tłuszcz i miksujemy tak aby składniki wymieszały się .
Dodajemy bakalie i rodzynki osuszony w ręczniku jednorazowym.
delikatni mieszamy.
Pieczemy godzinę w 180 stopniach.
Dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej biała czekoladą i cynamonem, kruszoną kawą rozpuszczalną i kakaem
Jako napój serwujemy sok wyciśnięty z 1/2 kg pomarańczy i 1 marchewki
Nagrodą w naszym konkursie jest bon do Borowej Chaty o wartości 50 zł.
*Po odbiór kuponu zapraszamy do redakcji gazety „Co Tydzień”.
** Wysyłając zgłoszenie na konkurs uczestnik oświadcza, że jest autorem przepisu oraz zdjęcia.
[vc_facebook]
Współczesne biuro to nie tylko miejsce pracy, to przestrzeń, która zapewnia komfort i motywację do…
Ściana nad zlewem w kuchni jest dość newralgicznym miejscem. Obszar ten narażony jest na działanie…
Zwiększ rozpoznawalność dzięki nowoczesnym gadżetom reklamowym. Powerbanki z logo firmy to nie tylko praktyczne gadżety,…
W dobie rosnącej konkurencji na globalnym rynku zdolność do szybkiego i efektywnego zwiększania zasobów ludzkich…
Aktywność fizyczna stała się w dzisiejszych czasach niezwykle popularna. Wynika to z faktu, że mamy…
Łączenie materiałów w procesie spawania metodą laserową zyskuje wielu zwolenników. To sposób, który często nie…