Wojewódzki Konkurs Odkrywanie Hufcowych Pereł w Zawodzie Piekarz został podzielony na dwie części.
Praktyczna część odbyła się w piekarni Stanisława Bigaja na Długoszynie. Uczestnicy mieli za zadanie ważyć na czas ciasto, z którego następnie formowali bochenki chleba. Następnie formowali bułki i rogale – w tym przypadku liczyła się przede wszystkim estetyka wykonania.
Konkurs ma na celu wyłonienie prawdziwych pereł w zawodzie piekarza, a jak podkreślał Stanisław Bigaj, przyglądający się zmaganiom uczestników – wśród nich takich talentów nie brakuje.
Dla właściciela piekarni była to także wyjątkowa edycja tego konkursu.
Następnie uczestnicy zmierzyli się w części teoretycznej, podczas której odpowiadali na trzy wylosowane pytania.
Jury w składzie Stanisław Bigaj, Marian Wala, Bożena Banasik i Grzegorz Kamiński oceniało uczestników tegorocznego konkursu.
WYNIKI:
I miejsce – Patryk Jesiołkiewicz – Hufiec Pracy w Jaworznie
II miejsce – Bartłomiej Ambrożkiewicz – Hufiec Pracy w Rybniku
III miejsce – Marek Szpunar – Ośrodek Szkolenia i Wychowania w Wiśle
Wyróżnienia:
Marek Zimoń – Hufiec Pracy w Rybniku
Krystian Kuta – Hufiec Pracy w Jaworznie
[vc_facebook]
Współczesne biuro to nie tylko miejsce pracy, to przestrzeń, która zapewnia komfort i motywację do…
Ściana nad zlewem w kuchni jest dość newralgicznym miejscem. Obszar ten narażony jest na działanie…
Zwiększ rozpoznawalność dzięki nowoczesnym gadżetom reklamowym. Powerbanki z logo firmy to nie tylko praktyczne gadżety,…
W dobie rosnącej konkurencji na globalnym rynku zdolność do szybkiego i efektywnego zwiększania zasobów ludzkich…
Aktywność fizyczna stała się w dzisiejszych czasach niezwykle popularna. Wynika to z faktu, że mamy…
Łączenie materiałów w procesie spawania metodą laserową zyskuje wielu zwolenników. To sposób, który często nie…