Rodzina bocianów, która mieszka nad piekarnią Stanisława Bigaja, powiększyła się. Mały bocianek wygląda przeuroczo. Jakie powinno mu się nadać imię?…
- Za mojej młodości mówiło się, że dom, w którym mieszkają bociany, jest domem szczęśliwym - mówi Stanisław Bigaj, piekarz…
Bocianie gniazdo wraz z pierzastymi mieszkańcami to w Jaworznie przyrodnicza sensacja. Ponoć było w Ciężkowicach, ale już nie ma. Ostało…
Tradycyjne sianokosy odbyły się u Pana Stanisława na Długoszynie. Znany w Jaworznie piekarz jest wielkim fanem tradycji wiejskich. Pan Stanisław…
Zawód piekarza to nie jest taka prosta sprawa. Przekonać się mogli o tym pierwsi uczniowie w tym roku, którzy wczoraj,…
Już po raz dziewiąty młodzi adepci piekarstwa ubiegali się o zwycięskie laury w Wojewódzkim Konkursie „Odkrycie Hufcowych Pereł w zawodzie:…
Jak powstaje zakwas na chleb? Jak miesza się ciasto na bułki i jaką temperaturę powinien mieć piec? Na to i…