Składniki:
1 brokuł
paczka mrożonej zielonej fasolki
paczka mrożonego zielonego groszku
2 cebule
czosnek
pieprz
sól
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Do garnka wkładamy zieloną fasolkę, pokrojony brokuł, zielony groszek, cebulę (ilości według uznania i rozmiarów naczynia). Warzywa zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy. Doprawiamy powstały krem czosnkiem, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Opcjonalnie można zagęścić śmietaną. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego!
Jedzenie zup jest pierwszym krokiem do zdrowych nawyków żywieniowych. Odpowiednio przygotowane zupy dostarczają nam wszystkiego, co trzeba. Zupy także doskonale rozgrzewają i zapobiegając infekcjom z wyziębienia, szczególnie zimową porą .
Jakie są Wasze ulubione przepisy na smaczne, sycące i zdrowe zupy?
Prześlijcie je do nas na adres: konkursy.jaw@gmail.com do poniedziałku 6 lutego. Zachęcamy do załączania zdjęć.
[vc_facebook]
"Noc w Teatrze" z ATElier Kultury można było spędzić w sobotę 18 maja. Takie wydarzenie,…
Noc w Muzeum Miasta Jaworzna można było spędzić w sobotę 18 maja. Muzeum Miasta Jaworzna…
Wierzę i dzisiaj kolejny raz stawiam sobie pytania, jak tę moją wiarę pogłębić i jak…
Świadomość obywatelska naszego społeczeństwa niestety nie jest w najlepszej kondycji. Niby jesteśmy już 20 lat…
Przenieść się wypada do epoki średniowiecza; do jej mroków i tajemnic oraz niedopowiedzeń. To właśnie…
Ministerstwo Infrastruktury potwierdziło, iż nie zamierza przedłużać umowy z obecnym zarządcą odcinka autostrady A4 Kraków…