Od ponad ćwierć wieku dla właściciela piekarni, pana Stanisława Bigaja, praca w piekarni jest pasją oraz całym życiem. Jaworznicki mistrz piekarstwa chętnie zaprasza do siebie młodzież szkolną. Wspólne warsztaty są okazją do przedstawienia historii tego miejsca, a przede wszystkim – do pokazania młodzieży, jak powstaje chleb. Co więcej – uczniowie mogli zrobić go samodzielnie od podstaw.
W opinii gospodarza spotkania młodzi piekarze wykazali się wiedzą i wyobraźnią, Czy praca w piekarni spodobała się młodzieży an tyle, by wiązać z nią swoje plany na przyszłość?
O tym, że fach piekarski do najłatwiejszych nie należy, wie chyba każdy. Nie da się też piec dobrego chleba bez odpowiedniego doświadczenia, a jak wiadomo – od czegoś trzeba zacząć.
[vc_facebook]
Za nieco ponad miesiąc, bo 9 czerwca, odbędą się wybory do Parlamentu Europejskiego. Z 13…
Celem naszej dzisiejszej, historycznej wędrówki jest miejsce trudno dostępne, ukryte w zaroślach i leśnych gąszczach,…
Na co dzień z narażeniem własnego życia walczą z żywiołami, ratują ludzkie życie i dobytek.…
W 2024 roku, podobnie jak w latach ubiegłych przypada 7 niedziel handlowych. W które niedziele…
Uroczyste obchody 233. rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja odbyły się na Rynku w Jaworznie. Przedstawiciele…
Mokasyny damskie to jeden z mocnych modowych trendów, które utrzymują się od wielu sezonów. Nic…