Na to i wiele innych pytań wspólnie ze Stanisławem Bigajem szukali dziś drugoklasiści ze Szkoły Podstawowej nr 12.
Jak wiadomo, produkcja chleba do najłatwiejszych nie należy, a tajniki receptury są najpilniej strzeżonymi sekretami, przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Ktoś jednak tę tradycję kultywować musi. Jak twierdzą nauczyciele – na odkrywanie powołania i pasji każdy wiek jest dobry, a im wcześniej, tym lepiej.
Co jest najprzyjemniejszego w pracy piekarza? W opinii drugoklasistów za podstawową i najważniejszą z korzyści jest możliwość podjadania ciepłego chleba i zabieranie bułek do domu.
Drugoklasiści odwiedzili piekarnię Stanisława Bigaja w ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery.
[vc_facebook]
Celem naszej dzisiejszej, historycznej wędrówki jest miejsce trudno dostępne, ukryte w zaroślach i leśnych gąszczach,…
Na co dzień z narażeniem własnego życia walczą z żywiołami, ratują ludzkie życie i dobytek.…
W 2024 roku, podobnie jak w latach ubiegłych przypada 7 niedziel handlowych. W które niedziele…
Uroczyste obchody 233. rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja odbyły się na Rynku w Jaworznie. Przedstawiciele…
Mokasyny damskie to jeden z mocnych modowych trendów, które utrzymują się od wielu sezonów. Nic…
W Jaworznie odbędą się uroczystości związane z 233. rocznicą uchwalenia Konstytucji 3 Maja. Wydarzenia rozpoczną…