Mięso na kebab przygotowuje się na grillu na tak zwanych sziszach, czyli specjalnych szpadach, na które nabija się mięso. Gdy jest gotowe, nakłada się je na lawasz, czyli ormiański chleb i uzupełnia warzywami oraz sosem. Jest to ciekawa alternatywa do tradycyjnych kebabów serwowanych w wielu miejscach w naszym mieście.
W menu także szaszłyki i tradycyjne pierożki chinkali. Kwintesencją tych zakręconych pierożków jest mięsny farsz. Podczas gotowania w sakiewce wytwarza się sos, który przypomina pyszny rosół. Dlatego chinkali powinno się jeść rękami, żeby sos nie wypłynął. W ofercie dostępne również skrzydełka z grilla.
Zapraszamy i smacznego!
ul. Sławkowska 2, 43-600 Jaworzno
Zamówienia telefoniczne 733 933 700
Czym jest technika diamentowa i jakie ma zastosowanie? Czy wiercenie lub cięcie w betonie może…
Ranking drewnianych kuchni dla dzieci Drewniane kuchnie dla dzieci to fantastyczny pomysł na zabawkę w…
Produkty zwiększające bezpieczeństwo w zakładzie produkcyjnym Nawet jedna trzecia wszystkich zgłoszonych wypadków przy pracy ma…
Doszło do zaginięcia kotki rasy mainecoon. Jest leczona na serce. Poszukiwana jest zaginiona kotka rasy…
Stosy śmieci zalegają w okolicy dworca w Szczakowej. Taki widok napotykają podróżni przyjeżdżający do Jaworzna.…
Muzeum Miasta Jaworzna zaprasza na Noc Muzeów 2024. Zarezerwujcie sobie sobotę – 18 maja –…