Gratulacyjnym panu Przemysławowi Dulowskiemu, który na nasz konkurs kulinarny przesłał przepis na śledzie świąteczne. Pan Przemysław wygrał bon do Borowej Chaty o wartości 50 zł.
Oto przesyłam przepis na moje ulubione śledzie świąteczne.
Składniki:
1 opakowanie matiasów
1 cebula
4 ogórki konserwowe
1 jabłko
4 szklanki śmietany 18 proc.
2 łyżki majonezu
sok z cytrny
cukier do smaku
pieprz do smaku
Matiasy osączyć i pokroić w niewielkie paseczki. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do matiasów. Ogórki pokroić w kostkę i osączyć. Dodać pokrojone w niewielką kostkę jabłka skropione sokiem z cytryny. Dodać śmietanę oraz majonez. Oprószyć pieprzem i cukrem, dodać posiekaną natkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Tradycyjne czy nowoczesne? Dania wigilijne to to, na co oprócz szczególnej atmosfery świąt Bożego Narodzenia, chyba każdy z nas czeka przez cały rok. W każdym tygodniu aż do świąt będziemy publikowali i nagradzali Wasze ciekawe przepisy na dania i wypieki świąteczne. Przesyłajcie je na adres: konkursy.jaw@gmail.com. Na Wasze kolejne przepisy czekamy do poniedziałku 26 grudnia. Zachęcamy do dołączania zdjęć potraw.
Nagrodą w naszym konkursie jest bon do Borowej Chaty o wartości 50 zł.
*Po odbiór kuponu zapraszamy do redakcji gazety „Co Tydzień”.
** Wysyłając zgłoszenie na konkurs uczestnik oświadcza, że jest autorem przepisu oraz zdjęcia.
[vc_facebook]