Przeczytaj także: Pieczemy chleb z Bigajem
Dla pana Stanisława praca w piekarni jest pasją oraz całym życiem. Pan Stanisław wielokrotnie angażował się także w akcje charytatywne, pomagał jaworznickim strażakom, a praca z dziećmi i młodzieżom jest dla niego okazją do opowiadania podczas warsztatów w piekarni o historii tego miejsca oraz o tym, jak powstaje chleb.
Zobacz także: Laury dla piekarni Bigaja
Podczas wspólnego świętowania nie zabrakło tortu – oczywiście w kształcie chleba. To była także okazja do złożenia podziękowań przez pana Stanisława osobom, z którymi współpracuje, przyjaciołom piekarni, a w szczególności pracownikom i rodzinie. Córka pana Stanisława z prawdziwą pasją kontynuuje pracę ojca, co jak mówi, nie było trudne.
Pan Stanisław za swoją pracę wielokrotnie otrzymywał nagrody oraz wyróżnienia, wśród nich nagroda „Zwyczajni niezwyczajni” im. Jana Rodowicza „Anody”.
[vc_facebook]
Kiedy piszę ten tekst, trwa głosowanie w II turze wyborów na prezydenta naszego miasta. Ze…
W dzisiejszym, coraz bardziej laicyzującym się świecie, niejednokrotnie odżegnujemy się od różnego rodzaju kontekstów czy…
Mam tu na myśli samotność zarówno tych, którzy się szczerze nawrócili, jak i tych, którzy…
Nazwa „Wędrujące kamienie” kojarzy się przede wszystkim z Parkiem Narodowym Dolina Śmierci w Kalifornii i…
W Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 3 w Jaworznie odbyły się oficjalne uroczystości z okazji Święta…
Jaworznicka Geosfera zaprasza na obchody Dnia Ziemi, które zaplanowano na 26 i 27 kwietnia. Co…