Wynikiem dobrej praktyki są przede wszystkim uznanie i zadowolenie klientów. Bo o to przecież chodzi.
A jak wygląda to na arenie nie tylko międzymiejskiej a międzynarodowej? Czy w krajach ościennych pieczenie dobrego chleba również ma swoją tradycję i strategię?
W ramach partnerskiej współpracy miast, Jaworzno odwiedziła delegacja z Węgier. W tym – węgierscy piekarze. A czym jest rozmowa o chlebie bez chleba i odpowiedniego sprzętu? Delegacja odwiedziła piekarnię Stanisława Bigaja. Sam Jaworznianin nie krył tremy przed spotkaniem.
Czy da się wyszczególnić różnice w węgierskiej i polskiej sztuce wypieku chleba? Ponoć receptura, technika i sprzęt niewiele różnią się od siebie.
Co goście z Węgier sądzą o Jaworznie i co szczególnie przypadło im do gustu w naszym mieście? Tu doceniono przede wszystkim… ilość zieleni w naszym mieście!
Jak się okazuje – techniki piekarskie nie znają granic i wszędzie wyglądają bardzo podobnie. Nacisk na jakość produktu kładzie się niemal identyczny.
[vc_facebook]
,,KSIĄŻKA- MOCNE WSPARCIE” to nowy projekt Miejskiej Biblioteki Publicznej w Jaworznie skierowany do dzieci i…
Już niedługo, w nadchodzącą niedzielę, 19 maja, Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia (NOSPR) będzie gościć…
Rozpoczęła się akcja "Kolorowa piana" w Myjni Bezdotykowej KANTY, zorganizowana z okazji Międzynarodowego Dnia Mycia…
Dyrektor Muzeum Miasta Jaworzna Przemysław Dudzik serdecznie zaprasza wszystkich mieszkańców Jaworzna na Noc Muzeów, która…
Policjant z Jaworzna najlepszy w wojewódzkim konkursie ,,Policjant Ruchu Drogowego 2024” Pokonał on prawie 1200…
Uwaga kierowcy! Zmiana organizacji ruchu na Dąbrowie Narodowej. Pojawiła się strefa ograniczenia prędkości, a w…