Reklama

Konkurs kulinarny - świąteczne przepisy

AWAP
29/12/2016 11:25

Gratulujemy pani Joannie Łęgowskiej, która na nasz konkurs przesłała przepis na piernik z świeżym sokiem z pomarańczy i cynamonem.


Przepis:

1/2 kg mąki
1 szklanka cukru
25 dag miodu
1/2 masła
2 jaja
1 łyżeczka sody
1 słoik powideł
1 przyprawa do piernika
1 szklanka mleka
1 cukier wanilinowy lub pomarańczowy
1 łyżka kakao
oraz....
1/2 szklanki rodzynek moczonych w winie czerwonym półsłodkim
1/2 szklanki mielonych orzechów
2 garście kokosu

Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy aby ostygło

Resztę składników stopniowo wkładamy do miski na koniec dodajemy tłuszcz i miksujemy tak aby składniki wymieszały się .
Dodajemy bakalie i rodzynki osuszony w ręczniku jednorazowym.
delikatni mieszamy.
Pieczemy godzinę w 180 stopniach.
Dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej biała czekoladą  i cynamonem, kruszoną kawą rozpuszczalną i kakaem
Jako napój serwujemy sok wyciśnięty z 1/2  kg pomarańczy i 1 marchewki

Nagrodą w naszym konkursie jest bon do Borowej Chaty o wartości 50 zł.

Jeszcze tylko przez tydzień czekamy na Wasze przepisy na dania i wypieki świąteczne. Prześlijcie je na adres: [email protected]. W treści wiadomości prosimy podać imię i nazwisko. Na Wasze kolejne przepisy czekamy do poniedziałku 2 stycznia. Zachęcamy do dołączania zdjęć potraw.

*Po odbiór kuponu zapraszamy do redakcji gazety „Co Tydzień”.

** Wysyłając zgłoszenie na konkurs uczestnik oświadcza, że jest autorem przepisu oraz zdjęcia.

Aplikacja jaw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo jaw.pl




Reklama
Wróć do