piątek, 17 maja, 2024

Potrawa regionalna z Jaworzna

Strona głównaEdukacjaPotrawa regionalna z Jaworzna

Potrawa regionalna z Jaworzna

- Advertisement -

Pięć potraw, zaprezentowały zespoły ludowe z Jaworzna na konkursie „Potrawy regionalnej”. Był pęcak, groch z kapusta i wodzianka. Te potrawy już trochę zapomniane starają się powrócić do jaworznickich domów.

Marian Lewek z hotelu Pańska Góra częstował poza konkursem pysznym jaworznickim żurkiem. Wojskowa kuchnia polowa przygotowała setki porcji zupy. Niestety pogoda nie zachęciła publiczności do tak licznego uczestnictwa.

Konkurs przebiegał pod czujnym okiem Grażyny Kieszek.

CTJ_6855

- Advertisment -

Bezpłatne porady medyczne oraz badania w szpitalu w Jaworznie

W sobotę, 18 maja z okazji Dnia Pacjenta Szpitali Powiatowych w Szpitalu Wielospecjalistycznym w Jaworznie odbędą się bezpłatne konsultacje medyczne oraz badania. Z okazji Dnia...

Gdzie na wakacje jadą mieszkańcy Jaworzna?

Aura wakacji już jest odczuwalna przez mieszkańców Jaworzna. Jakie kierunki na wakacje obierane są najczęściej? Maj tego roku daje nam do zrozumienia, że wakacje zbliżają...

Już w tę sobotę: Noc w Teatrze z ATElier

ATElier Kultury zaprasza na Noc w Teatrze, która odbędzie się w budynku przy al. Mickiewicza 2 już 18 maja. Już o godzinie 19:00 w sobotę...