sobota, 27 kwietnia, 2024

Pojemniki gastronomiczne do restauracji – jak wybrać te odpowiednie?

Strona głównaInformator / Materiały zewnętrznePojemniki gastronomiczne do restauracji - jak wybrać te odpowiednie?

Pojemniki gastronomiczne do restauracji – jak wybrać te odpowiednie?

- Advertisement -

Wybierając pojemniki gastronomiczne, trzeba zwrócić uwagę na materiał, z jakiego zostały wykonane oraz na ich estetykę i wygodę użytkowania. Sprawdź, jakie pojemniki warto wybrać do Twojego biznesu!

Jakie pojemniki najlepiej sprawdzą się w restauracji?

Jeśli wybrane rozwiązanie ma być trwałe i funkcjonalne, to warto rozważyć zamówienie pojemników z PP. Polipropylen to polimer o wielu cennych właściwościach, który jest jednocześnie jednym z dwóch, obok polietylenu, najczęściej stosowanych tworzyw sztucznych. Przedmioty wykonane z tego materiału są oznaczone symbolem PP lub 5. Polipropylen jest często wykorzystywany do produkcji artykułów mających styczność z żywnością, ponieważ jest bezwonny, odporny na działanie wody i charakteryzuje się ponadprzeciętną trwałością. Stosowanie pojemników PP w gastronomii jest całkowicie bezpieczne. Takie opakowania mogą być poddane działaniu zarówno bardzo niskich, jak i bardzo wysokich temperatur. W efekcie świetnie nadają się do głębokiego mrożenia produktów lub do podgrzewania dań w mikrofali. Warto podkreślić, że pojemniki PP są ekologiczne i można je wielokrotnie poddawać recyklingowi.

Jak dobrać rodzaj pojemników do swoich potrzeb?

Pojemniki do gastronomii powinny być tak dobrane, żeby jedzenie idealnie się w nich prezentowało. Szukając praktycznych rozwiązań, warto zapoznać się z ofertą opakowań marki Bittner, które wyróżniają się wszechstronnym zastosowaniem i wysoką jakością wykonania. W asortymencie klienci znajdą opakowania prostokątne i okrągłe w kolorze czarnym, białym lub transparentnym. Do serwowania zup, sałatek i wyrobów garmażeryjnych świetnie sprawdzą się okrągłe miski z praktycznymi uchwytami. Dostępne pojemności to 350, 500 i 640 ml. Okrągłe opakowania to także doskonały sposób na przechowywanie sosów do pizzy, frytek lub innych popularnych dań. W ofercie firmy Bittner znajdują się pojemniki na sosy o pojemności 35, 50, 80 i 100 ml. Natomiast opakowania prostokątne występują w wersji jednodzielnej, dwudzielnej i trójdzielnej, co sprawia, że można do nich z łatwością włożyć różnego rodzaju przystawki i dania główne. Te wyjątkowe produkty nie wchodzą w reakcję z żywnością i nie ulegają deformacji, dzięki czemu dobrze sprawdzą się podczas transportu.

Pojemniki do zgrzewu czy z pokrywką – co lepiej wybrać?

Restauratorzy często stają przed dylematem, jaki rodzaj pojemników wybrać. Modele z pokrywką są proste w obsłudze i funkcjonalne, jednak istnieje ryzyko, że opakowanie otworzy się w trakcie transportu lub przenoszenia go z miejsca na miejsca. Pojemniki z pokrywką mogą być z powodzeniem stosowane do przechowywania sosów, sałatek, makaronów lub innych dań, które nie są zbyt ciężkie i którymi nie można się poparzyć. Opakowania do zgrzewu są bardzo szczelne, dzięki wykorzystaniu folii, która idealnie przylega do brzegów pudełka. W ten sposób można zabezpieczyć gorące zupy, dania wieloskładnikowe lub chłodne desery. Niezależnie od tego, jaki typ opakowania wybierze klient, ważne, by w środku znalazła się odpowiednia ilość jedzenia. Zarówno za mała, jak i za duża porcja mogą spowodować, że danie nie będzie wyglądało apetycznie, a składniki ulegną wymieszaniu. Dlatego warto postawić na różnorodność i zamówić kilka rodzajów opakowań. W efekcie każdą potrawę będzie można estetycznie zapakować, a klient, który otrzyma takie danie, będzie się czuł, jakby spożywał je w restauracji.

Nowoczesne opakowania do gastronomii wykonane z polipropylenu, to świetna opcja dla restauracji, które specjalizują się w kuchni polskiej, włoskiej, azjatyckiej, amerykańskiej czy popularnych daniach typu fast food. Mnogość rodzajów i rozmiarów pudełek pozwala z łatwością dopasować typ opakowania do potrzeb klientów. Dzięki ekologicznym pojemnikom restauratorzy będą mogli szybko i bezpiecznie dostarczyć swoje potrawy o każdej porze roku. Jest to rozwiązanie, które znacząco podnosi jakość oferowanych usług.

- Advertisment -

Dzień Ziemi w Geosferze

W Geosferze z okazji Dnia Ziemi odbył się piknik ekologiczny dla jaworznickich szkół. Uczniowie mogli skorzystać ze strefy ekologiczno-edukacyjnej oraz uczestniczyć w warsztatach. W piątek,...

Kolizja trzech na ul. Wysoki Brzeg

Na ulicy Wysoki Brzeg doszło do kolizji trzech aut osobowych. Interweniowały dwa zastępy Państwowej Straży Pożarnej. W piątek, 26 kwietnia na ulicy wysoki Brzeg po...

Pożar budynku na ulicy Traugutta

Zastępy Państwowej Straży Pożarnej interweniowały na ulicy Traugutta, gdzie w jednym z budynków jednorodzinnych doszło do pożaru. W piątek, 26 kwietnia około godziny 14:05 Komenda...