Reklama

Czym różni się pizza włoska od "polskiej"? Podpowiada Mattarello

AWAP
01/03/2019 11:22

Chrupiąca z zewnątrz i puszysta w środku. Obsypana najwyższej jakości składnikami, które pokonują tysiące kilometrów, by rozpieścić podniebienia jaworznian. Jeśli nie wiecie jeszcze, czym różni się pizza serwowana w Polsce od jej oryginalnego, włoskiego pierwowzoru, możecie to sprawdzić w pizzerii Mattarello.



- To jest w ogóle inny sposób robienia ciasta. Zaczyna się od robienia ciasta i to ciasto jest w tym wszystkim najważniejsze. On do niego przywiązuje bardzo dużo uwagi. Nasze ciasto rośnie trzy dni, jest robione na wodzie mineralnej. To jest jego pasja, dlatego on to wykonuje na prawdę z sercem i to czuć.
Jeśli nie kosztowaliście jeszcze oryginalnej, włoskiej pizzy, właściciele chętnie sprzedadzą Wam ją w kawałkach. Zapach świeżych ziół, aromatycznego sera i gorącego jeszcze ciasta z pewnością sprawią jednak, że na jednym nie uda się poprzestać.



Aplikacja jaw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    grzegorzek - niezalogowany 2019-03-01 21:34:19

    Potwierdzam, jest smaczna i inna niż te, które serwują gdzie indziej. Aby mieć pewne porównanie warto wybrać się do Krzeszowic, gdzie także można zjeść pizzę robioną w całości ze składników sprowadzanych z Włoch. Nawet mąka jest stamtąd.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo jaw.pl




Reklama
Wróć do