środa, 8 maja, 2024

Pojemniki gastronomiczne do restauracji – jak wybrać te odpowiednie?

Strona głównaInformator / Materiały zewnętrznePojemniki gastronomiczne do restauracji - jak wybrać te odpowiednie?

Pojemniki gastronomiczne do restauracji – jak wybrać te odpowiednie?

- Advertisement -

Wybierając pojemniki gastronomiczne, trzeba zwrócić uwagę na materiał, z jakiego zostały wykonane oraz na ich estetykę i wygodę użytkowania. Sprawdź, jakie pojemniki warto wybrać do Twojego biznesu!

Jakie pojemniki najlepiej sprawdzą się w restauracji?

Jeśli wybrane rozwiązanie ma być trwałe i funkcjonalne, to warto rozważyć zamówienie pojemników z PP. Polipropylen to polimer o wielu cennych właściwościach, który jest jednocześnie jednym z dwóch, obok polietylenu, najczęściej stosowanych tworzyw sztucznych. Przedmioty wykonane z tego materiału są oznaczone symbolem PP lub 5. Polipropylen jest często wykorzystywany do produkcji artykułów mających styczność z żywnością, ponieważ jest bezwonny, odporny na działanie wody i charakteryzuje się ponadprzeciętną trwałością. Stosowanie pojemników PP w gastronomii jest całkowicie bezpieczne. Takie opakowania mogą być poddane działaniu zarówno bardzo niskich, jak i bardzo wysokich temperatur. W efekcie świetnie nadają się do głębokiego mrożenia produktów lub do podgrzewania dań w mikrofali. Warto podkreślić, że pojemniki PP są ekologiczne i można je wielokrotnie poddawać recyklingowi.

Jak dobrać rodzaj pojemników do swoich potrzeb?

Pojemniki do gastronomii powinny być tak dobrane, żeby jedzenie idealnie się w nich prezentowało. Szukając praktycznych rozwiązań, warto zapoznać się z ofertą opakowań marki Bittner, które wyróżniają się wszechstronnym zastosowaniem i wysoką jakością wykonania. W asortymencie klienci znajdą opakowania prostokątne i okrągłe w kolorze czarnym, białym lub transparentnym. Do serwowania zup, sałatek i wyrobów garmażeryjnych świetnie sprawdzą się okrągłe miski z praktycznymi uchwytami. Dostępne pojemności to 350, 500 i 640 ml. Okrągłe opakowania to także doskonały sposób na przechowywanie sosów do pizzy, frytek lub innych popularnych dań. W ofercie firmy Bittner znajdują się pojemniki na sosy o pojemności 35, 50, 80 i 100 ml. Natomiast opakowania prostokątne występują w wersji jednodzielnej, dwudzielnej i trójdzielnej, co sprawia, że można do nich z łatwością włożyć różnego rodzaju przystawki i dania główne. Te wyjątkowe produkty nie wchodzą w reakcję z żywnością i nie ulegają deformacji, dzięki czemu dobrze sprawdzą się podczas transportu.

Pojemniki do zgrzewu czy z pokrywką – co lepiej wybrać?

Restauratorzy często stają przed dylematem, jaki rodzaj pojemników wybrać. Modele z pokrywką są proste w obsłudze i funkcjonalne, jednak istnieje ryzyko, że opakowanie otworzy się w trakcie transportu lub przenoszenia go z miejsca na miejsca. Pojemniki z pokrywką mogą być z powodzeniem stosowane do przechowywania sosów, sałatek, makaronów lub innych dań, które nie są zbyt ciężkie i którymi nie można się poparzyć. Opakowania do zgrzewu są bardzo szczelne, dzięki wykorzystaniu folii, która idealnie przylega do brzegów pudełka. W ten sposób można zabezpieczyć gorące zupy, dania wieloskładnikowe lub chłodne desery. Niezależnie od tego, jaki typ opakowania wybierze klient, ważne, by w środku znalazła się odpowiednia ilość jedzenia. Zarówno za mała, jak i za duża porcja mogą spowodować, że danie nie będzie wyglądało apetycznie, a składniki ulegną wymieszaniu. Dlatego warto postawić na różnorodność i zamówić kilka rodzajów opakowań. W efekcie każdą potrawę będzie można estetycznie zapakować, a klient, który otrzyma takie danie, będzie się czuł, jakby spożywał je w restauracji.

Nowoczesne opakowania do gastronomii wykonane z polipropylenu, to świetna opcja dla restauracji, które specjalizują się w kuchni polskiej, włoskiej, azjatyckiej, amerykańskiej czy popularnych daniach typu fast food. Mnogość rodzajów i rozmiarów pudełek pozwala z łatwością dopasować typ opakowania do potrzeb klientów. Dzięki ekologicznym pojemnikom restauratorzy będą mogli szybko i bezpiecznie dostarczyć swoje potrawy o każdej porze roku. Jest to rozwiązanie, które znacząco podnosi jakość oferowanych usług.

- Advertisment -

Dwie wizje miasta – zapowiedź spotkania LIVE Forum Polityczne Dąbroś i Dudkowski

Marcin Dudkowski i Mateusz Dąbroś serdecznie zapraszają na kolejny odcinek LIVE poświęcony bieżącym wydarzeniom z Jaworzna - Forum Polityczne Dąbroś i Dudkowski. Ten odcinek...

Matury 2024. 8 maja – matematyka

Drugi dzień matur, czyli dzień egzaminu z matematyki. Zapytaliśmy maturzystów, jakie mają wrażenia po rozwiązaniu zadań. Matura 2024 się rozkręca. Dzień matematyki jest dla niektórych...

Za nami pierwszy dzień XVI Europejskiego Kongresu Gospodarczego

Za nami pierwszy dzień XVI Europejskiego Kongresu Gospodarczego. Jest to szerokie, różnorodne i otwarte forum debaty o przyszłości europejskiej i polskiej gospodarki. Wydarzenie trwa...