Kto nie kocha tych złocistych, soczystych przysmaków zrobionych z różnych odmian ziemniaków? Jest tak wiele pysznych kształtów, w których frytki można kupić i zjeść. Prostych, kręconych, cienkich bądź grubych. Istnieją nawet takie w kształcie kulek czy innych, niestandardowych kształtów. Uformowane w koszyczki, karbowane, pofalowane, zakręcone. Długie lub krótkie i idealne na jednego gryza. Niektóre krojone z ziemniaków, inne formowane z ziemniaczanej miazgi w pożądany przez producenta kształt. Do wyboru jest tak wiele opcji, że ślinka cieknie na samą myśl o pachnącej, chrupiącej przekąsce. Niezależnie od tego, czy chcesz serwować w swoim lokalu gastronomicznym frytki z sosem, czy nie, potrzebujesz opakowanie na frytki, które nie przesiąknie zbyt szybko resztkami oleju i z którego dobrze będzie się jadło Twoim gościom.
Istnieją różne rodzaje opakowań na frytki: w formie rożka, papierowe tacki, papierowe koperty z nadrukiem. To, na jakie się zdecydujemy, w efekcie będzie wpływało na jakość i sposób ich zjedzenia. Wybierając opakowanie w kształcie rożka, chociaż jest to zdecydowanie jedno z najbardziej urokliwych opakowań, to trzeba liczyć się z koniecznością zjedzenia ich, trzymając opakowanie w ręce. Rożek trudno jest o coś oprzeć tak, żeby nie przewrócić jego zawartości. Można go położyć na tacy, stoliku lub serwetce, jeśli oczywiście w zasięgu znajdują się stoły i miejsca do siedzenia. W rożku nie ma też zbyt wiele miejsca na sos, poza umieszczeniem go bezpośrednio na frytkach lub w dozowniku przyczepionym do jego krawędzi, co sprawdzi się dobrze tylko w przypadku rożka z grubszego materiału. W ten sposób rożek jest najlepszym wyjściem na mniejsze porcje frytek.
Na większe porcje lepszym rozwiązaniem są z kolei papierowe koperty z nadrukiem. Są równie poręczne co rożki, idealnie mieszczą się w dłoni i swoim kształtem pomagają dłużej utrzymać ciepło jedzenia. Koperty z grubszego materiału czasem można postawić na stoliku, bez ryzyka rozsypania frytek dookoła. To świetne wyjście dla food trucków i restauracji sprzedających swoje jedzenie na wynos. Zarówno na nich, jak i na rożkach, można wydrukować logo firmy, stanowiące darmową reklamę.
Dla restauracji i food trucków z miejscami siedzącymi, najlepszą opcją są frytki na tacce. Nie dość, że na tacce zmieści się większa porcja frytek, to sporo miejsca zostaje na sosy i inne dodatki. Wszystkie papierowe opakowania na frytkisą o wiele bardziej ekologiczne niż te plastikowe, dlatego w dobie dbania o środowisko lepiej właśnie się na nie zdecydować. Plastikowy widelczyk warto zamienić wykałaczką, drewnianym patyczkiem lub sięgnąć po sztućce bambusowe.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie