Reklama

Drugoklasiści odwiedzili piekarnię Stanisława Bigaja

AWAP
23/10/2019 15:02
Jak powstaje zakwas na chleb? Jak miesza się ciasto na bułki i jaką temperaturę powinien mieć piec?

Na to i wiele innych pytań wspólnie ze Stanisławem Bigajem szukali dziś drugoklasiści ze Szkoły Podstawowej nr 12.

Jak wiadomo, produkcja chleba do najłatwiejszych nie należy, a tajniki receptury są najpilniej strzeżonymi sekretami, przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Ktoś jednak tę tradycję kultywować musi. Jak twierdzą nauczyciele – na odkrywanie powołania i pasji każdy wiek jest dobry, a im wcześniej, tym lepiej.



Co jest najprzyjemniejszego w pracy piekarza? W opinii drugoklasistów za podstawową i najważniejszą z korzyści jest możliwość podjadania ciepłego chleba i zabieranie bułek do domu.

Drugoklasiści odwiedzili piekarnię Stanisława Bigaja w ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery.

[vc_facebook]

Aplikacja jaw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do