Kuchnia tajska bazuje na naturalnym bogactwie ziół i przypraw, a przy tym z reguły jest prosta i szybka w przyrządzaniu. Zupa tajska w naszej wersji jest pełna aromatów, a jej egzotyczny smak na chwilę przeniesie nas do pięknej Tajlandii. Do zupy dodaliśmy papryczkę chili, ale jej ostry smak możesz złagodzić większą ilością mleczka koksowego, zatem po ten przepis mogą sięgać również ci, którzy nie przepadają za pikantnymi potrawami.
Poniżej przedstawiamy listę składników, z których przygotujesz pyszną, lekko pikantną zupę tajską. Jeśli masz taką możliwość, to zakupy zrób u lokalnych, sprawdzonych sprzedawców, aby mieć pewność, że produkty są świeże i dobrej jakości.
Jeśli nie chcesz, aby zupa tajska była mocno pikantna, dodaj więcej mleczka kokosowego i zmniejsz ilość dodawanej papryczki chili.
Zupa tajska ma wiele regionalnych odmian, a każda z nich jest smakowita i warta wypróbowania. Poniżej przedstawiamy nasz ulubiony przepis na tajską zupę!
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie