Badania dowodzą, że jedzenie pieczarek poprawia odporność. Grzyby te zwiększają produkcję białek antywirusowych, które odpowiedzialne są za niszczenie bakterii. Co ciekawe, obróbka termiczna nie wpływa na ich właściwości.
To nie tylko nieodłączny element niedzielnego obiadu, ale również zbawienne lekarstwo na kiepskie samopoczucie przy przeziębieniu. Co niezwykłe, zawarte w rosole karnozyny, które poprawiają nastrój, działają na podobnej zasadzie jak alkohol. Trzeba jednak pamiętać, że sam rosół nie zwalczy przyczyn infekcji, a jedynie wpłynie korzystnie na samopoczucie.
Tego specyfiku nie trzeba przedstawiać nikomu. To składnik nieodłączny w leczeniu przeziębienia. Stosowały go nasze babcie, prababcie i pewnie jeszcze wiele innych pokoleń przed nimi. Jednak mało osób może wiedzieć, że miód jest szczególnie zbawienny w leczeniu kaszlu u dzieci do lat 18. Miód jest bardzo efektywny w obniżaniu częstotliwości kaszlu, łagodzi także dolegliwości bólowe oraz ma właściwości antyoksydacyjne i antybakteryjne.
Te proste składniki, po których spożyciu zdecydowanie należy umyć zęby, to kolejny sposób na walkę z przeziębieniem. Niewiele osób może wiedzieć, że zarówno czosnek, jak i cebula są naturalnymi antybiotykami.
Imbir nie tylko rozgrzewa, ale również ma właściwości przeciwzapalne i odkażające. Warto połączyć przyjemne z pożytecznym i dodać go do herbaty, gdyż jego właściwości podnoszą również odporność.NU
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie