
Właściciele restauracji Mattarello zagościli w kuchni programu „Pytanie na Śniadanie”. Co przygotowali oraz gdzie obejrzeć ich występ?
Santo oraz Ewelina na co dzień są właścicielami jaworznickiej restauracji Mattarello. Jednak 20 listopada był dla nich szczególnym dniem, ponieważ pojawili się oni w kuchni programu „Pytanie na Śniadanie”. Na planie towarzyszył im oczywiście Laurentiu Zediu znany szerzej jako Chef Lorek, czyli zdobywca drugiego miejsca w VII edycji programu MasterChef.
Nasi szefowie kuchni zaproponowali więc dania włoskie, które jednak z akcentami z innych krajów. Pierwszy posiłek, który został sporządzony to Aranchini z bryndzą, boczkiem i papryką. Jego przygotowanie można zobaczyć na tej stronie:
Pytanie na Śniadanie - Aranchini z bryndzą, boczkiem i papryką
Drugim daniem jest to, co każdy z nas myśli mówiąc „kuchnia włoska”, czyli pizza. Ta jednak była szczególna, ponieważ była to pikantna pizza z włoską ndują. To jak zostaje ona wykonana na wizji, możecie zobaczyć tutaj:
Pytanie na Śniadanie - Pikantna pizza z włoską ndują
Jednak to nie było ostatnie słowo jaworznian. Ewelina oraz Santo przygotowali bowiem jeszcze foccacie i panini z włoską porchettą. Był to więc element zahaczający o włoski streetfood.
Pytanie na Śniadanie - Foccacia i panini z włoską porchettą
Zapraszamy również do zobaczenia finału tego programu, ponieważ zawiera on podsumowanie tego, co nasi restauratorzy przygotowali.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie