I rzeczywiście w tym dniu na polskich stołach królowały gęsi. Później przez cały okres jesienno- zimowy spożywane było to właśnie mięso. Wzmianki o polskim święcie gęsiny pojawiały się już od XVII w. Kuchnia polska to ogromne bogactwo i różnorodność smaków, które współcześnie niestety zamieniamy na szybkie posiłki. Warto wrócić do tych pysznych tradycji, choć raz w roku.
Gęsi w Polsce
Szef kuchni – Arkadiusz Parusel (wielokrotnie nagradzany m.in. przez grupę gastronomia Śląsk za dania serwowane w restauracji Trzy Bramy) poprowadzi dla Państwa to wydarzenie. Opowie o tradycjach oraz o każdym z dań pojawiających się na talerzach. To wyjątkowy wieczór i dobry sposób by w dniu niepodległości oddać hołd naszym staropolskim tradycjom.
[vc_facebook]
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie