Reklama

Uczniowie ZSP 4 z wizytą u Stanisława Bigaja

AWAP
27/09/2018 12:14
Jak powstaje chleb, jak wygląda praca w piekarni, co decyduje o jakości i smaku chleba? Na te pytania odpowiedzi szukali dziś uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Jaworznie, którzy odwiedzili piekarnię Bigaj

Od ponad ćwierć wieku dla właściciela piekarni, pana Stanisława Bigaja, praca w piekarni jest pasją oraz całym życiem. Jaworznicki mistrz piekarstwa chętnie zaprasza do siebie młodzież szkolną. Wspólne warsztaty są okazją do przedstawienia historii tego miejsca, a przede wszystkim - do pokazania młodzieży, jak powstaje chleb. Co więcej – uczniowie mogli zrobić go samodzielnie od podstaw.



W opinii gospodarza spotkania młodzi piekarze wykazali się wiedzą i wyobraźnią, Czy praca w piekarni spodobała się młodzieży an tyle, by wiązać z nią swoje plany na przyszłość?

O tym, że fach piekarski do najłatwiejszych nie należy, wie chyba każdy. Nie da się też piec dobrego chleba bez odpowiedniego doświadczenia, a jak wiadomo – od czegoś trzeba zacząć.



Aplikacja jaw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do