Reklama

Piekarnia BA-JA nominowana do nagrody „Perła 2019”

AWAP
31/07/2019 09:51
Chleb żytni razowy z jaworznickiej Piekarni BA-JA został doceniony i wyróżniony w prestiżowym konkursie.
Prezentacja produktów piekarni - chleba razowego i ciasteczek maślanych - w Konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów - miała miejsce w niedzielę 28 lipca w Skansenie Chorzów.

- 28 lipca otrzymaliśmy nominację do nagrody „Perła 2019” - mówi Danuta Janicka prowadząca piekarnię - w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów za chleb żytni razowy. Konkurs ogłosiła Polska Izba Produktu Regionalnego i Tradycyjnego pod patronatem Marszałka Województwa Śląskiego. Nominacja jest skutkiem uzyskania I nagrody w XVIII edycji konkursu w zeszłym roku. Finał czeka nas w Poznaniu, we wrześniu, kiedy to powalczą o nagrodę Perła 2019 produkty z wszystkich województw (na terenie Targów Poznańskich).
Liczy się tradycyjna metoda produkcji (metoda wielofazowej fermentacji maki żytniej), ciągłość produkcji (36 lat pieczemy razowiec), jakość surowców i oczywiście jakość produktu końcowego.
Cieszy nas, że komisja doceniła tradycję i efekt zdrowotny naszego razowca.
Mieszkańcy Jaworzna mają jeszcze dostęp do tego pieczywa, jest nadzieja w naszych uczniach, którym przekazujemy wiedzę i praktykę. Piekarni BA-JA gratulujemy nominacji.

Aplikacja jaw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo jaw.pl




Reklama
Wróć do