Reklama

Kulinarny Ogień pod płaszczką

Jaw.pl - Jaworznicki Portal Społecznościowy
23/04/2023 15:05
Około 30 szefów kuchni prezentowało swoje najlepsze dania pod jaworznicką płaszczką w niedzielę 23 kwietnia. Wszystkich tych wyśmienitych potraw można było popróbować za datek dla Fundacji Kobieca Przystań, która też całe to sympatyczne kulinarne zamieszanie współorganizowała. Było to zrazem świętowanie pierwszej rocznicy powstania Jadłodzielni.


Zaproszenie aż 30 szefów kuchni w jedno miejsce i o jednym czasie pewnie nie było najłatwiejszym zadaniem.

Jaworznianom zaproponowano dania z gigantycznej patelni, ogromny grill i kuchnię polową. Były to tak różnorodne kulinarne propozycje, że każdy czymś zdołał zachwycić swoje znudzone codziennością kubki smakowe.

[gallery size="full" columns="1" link="file" ids="286319"]

Wydarzenie prowadził Marcin Socha – szef kuchni lokalu „7 Niebo”. Na okoliczność tego kulinarnego superwydarzenia pytamy pana Marcina o jego danie popisowe, z którym kulinarni nieudacznicy raczej by się nie zmierzyli.

[gallery columns="1" link="file" size="full" ids="286321"]

I wiadomość z wielkiego kulinarnego świata – Japończycy przekonują, że dobrostan bydła wpływa na jakość wołowiny, wobec czego ich bydło słucha … Bacha, ponoć zwierzaki nie protestują.

[vc_fcaebook]

[gallery size="full" columns="1" link="file" ids="286314,286315,286316,286317,286318,286320,286322,286323,286324,286325,286326,286327,286328,286329,286330,286331,286332,286333,286334,286335,286337,286338,286339"]

Aplikacja jaw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do