Reklama

Najpopularniejsze rodzaje wózków transportowych do gastronomii

Jaw.pl - Jaworznicki Portal Społecznościowy
04/07/2022 11:17

W gastronomii wózki transportowe znajdują szereg zastosowań. Są wykorzystywane głównie do obsługi gości na sali, ale też do przewożenia składników ze spiżarni. W przypadku większej ilości talerzy do przeniesienia są nieocenionym wsparciem dla kucharza czy kelnera. W każdej restauracji powinien znaleźć się tego typu mobilny mebel. Dowiedz się, jaki wybrać.



Wózek wsparciem dla pracowników gastronomii


Już zwyczajny dzień w restauracji przypomina ruchliwy ul, a co dopiero większa impreza zorganizowana – przyjęcie rodzinne czy firmowy bankiet. Są to wydarzenia wymagające zaangażowania całego personelu, jednak zasobami ludzkimi trzeba mądrze zarządzać. To w wielu przypadkach oznacza skorzystanie z „asystentów” – w tym przypadku wózków transportowych https://iguanasklep.pl/przechowywanie-i-transport-zywnosci/wozki-transportowe . Są one nieocenionym wsparcie przy rozładunku towarów dostarczonych przez hurtownię, zaopatrywaniu kuchni, obsługiwaniu gości na sali czy rozwożeniu posiłków do pokoi hotelowych. Na pewno o słuszności ich posiadania nie trzeba Cię przekonywać, ale być może nie jesteś pewien, na jaki model najlepiej jest się zdecydować. Podpowiadamy!



Najlepsze wózki kelnerskie i gastronomiczne


Bez wątpienia dobry wózek kelnerski musi się odpowiednio prezentować, ponieważ będzie widoczny dla gości Twojej restauracji. Od całej otoczki związanej z serwowaniem zamówionych potraw zależy opinia Twoich gości, więc kwestia estetyki jest równie ważna, jak smak czy zapach dania.


W zależności od tego, jak dużym lokalem zarządzasz, dopasuj wózek do indywidualnych potrzeb. Jeżeli przestrzeni jest mało, to nieużywany wózek kelnerski może stać się mobilnym regałem czy blatem roboczym w kuchni. Ważne, aby miał powierzchnię, która pomieści kilka talerzy – najlepiej na dwóch czy nawet trzech poziomach. Warto, aby dolny poziom miał opcję zasłonięcia, wtedy nie będzie widać, przewożonych tam sztućców czy brudnych naczyń.


Jeszcze wyższe wózki sprawdzą się do zbierania talerzy od gości w jadłodajniach samoobsługowych. Te zamiast klasycznych półek mają prowadnice, w które wsuwa się tace z naczyniami. Z sali na zmywak pracownik zawiezie je szybko i przy minimalnym nakładzie siły. Kółka powinny być na tyle duże i amortyzowane, aby problemu nie stanowiło pokonanie progów czy różnic między dywanem a posadzką.


Popularne są wózki stalowe – solidne i odporne na rdzę. Niektóre mają rączki z materiału antypoślizgowego. Ważna jest stabilność konstrukcji oraz taki rozstaw kół, które umożliwiają swobodne manewrowanie wózkiem nawet w zatłoczonych przejściach.

Aplikacja jaw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo jaw.pl




Reklama
Wróć do