Reklama

Pojemnik na ciasto - jak wybrać odpowiedni do potrzeb naszej gastronomii?

Jaw.pl - Jaworznicki Portal Społecznościowy
22/01/2023 22:21
Pudełka na ciasto to prawdziwy niezbędnik podczas prowadzenia lokalu gastronomicznego, szczególnie jeśli klienci często zamawiają oferowane desery na wynos lub jako poczęstunek podczas przyjęć. Pozwolą one uniknąć przykrej niespodzianki pod postacią zniszczonej dekoracji czy zgniecionego ciasta, jednocześnie nie psując smaku deseru.

Pudełka na ciasto to prawdziwy niezbędnik podczas prowadzenia lokalu gastronomicznego, szczególnie jeśli klienci często zamawiają oferowane desery na wynos lub jako poczęstunek podczas przyjęć. Pozwolą one uniknąć przykrej niespodzianki pod postacią zniszczonej dekoracji czy zgniecionego ciasta, jednocześnie nie psując smaku deseru.

Jakie jednak pudełko wybrać, aby móc cieszyć się smacznym i estetycznym deserem, bez względu na jego wielkość czy formę? Podczas zakupu warto przyjrzeć się kilku podstawowym aspektom, takim jak rodzaj opakowania i jego wielkość, aby wybrać jak najlepszy wariant do danego zamówienia.

Jak wybrać odpowiednie pudełko na ciasto? Kształt i rozmiar pod lupą


Przed zakupem warto przede wszystkim zastanowić się jakiej wielkości jest przygotowany przez nas deser oraz określić jego kształt, co znacznie usprawni wybór odpowiedniego pudełka na ciasto. Dziś bez problemu w każdym sklepie, zarówno tym internetowym, jak i stacjonarnym możemy kupić opakowania na desery w różnych kształtach - od klasycznych, kwadratowych pudeł po okrągłe, ozdobne salaterki, w sam raz na mniejsze wypieki. I tak torty oraz ciasta piętrowe, szczególnie te bogato ozdobione z całą pewnością będą potrzebowały większego i znacznie wyższego opakowania z zakrytym dachem, który ochroni dekoracje przed zniszczeniem, a znacznie niższe i mniej ozdobne wypieki takie jak ciasto drożdżowe czy desery na bazie wafli mogą obejść się bez aż tak rozbudowanej ochrony.

Pudełka na ciasto - materiał wykonania ma znaczenie


Po określeniu kształtu, który idealnie nada się do przechowywania deseru, warto również zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonane jest opakowanie.  Wbrew pozorom to czy pudło na wypieki wykonane jest z lekkiego papieru, czy grubej tektury może znacznie wpłynąć na sposób przechowywania danego ciasta. I tak opakowania wykonane z papieru idealnie sprawdzą się do przechowywania lekkich wypieków, nieociekających lukrem lub słodką masą, natomiast nieco grubsze i bardziej wytrzymałe materiały wspaniale sprawdzą się do ciężkich tortów pełnych kremów na bazie masła i cukru.

Stopień zabudowania pudełka na ciasto - jaki wybrać?


Kolejnym ważnym aspektem w przypadku wyboru odpowiedniego pudełka na ciasta jest również ich stopień zabudowania, obecność okienek i to, w jaki sposób otwierane jest dane opakowanie. Na pewno warianty klapowe, z dodatkową osłonę na wierzch ciasta idealnie sprawdzą się do ciast z bogatą dekoracją i tortów weselnych ochraniając ją przed zniszczeniem w trakcie transportu, natomiast w przypadku ciast dużo bardziej wytrzymałych i pozbawionych dekoracji możliwe jest użycie pudełek otwieranych. Równie ciekawym wariantem opakowań do deserów są pudełka wyposażone w okienka, dzięki którym klient jest w stanie bez otwierania zamówienia sprawdzić, czy ilość, forma oraz sam wygląd zamówienia odpowiada jego oczekiwaniom. Mogą one być stosowane do większości typów wypieków, bez względu na ich przeznaczenie.

https://jaw.pl/2023/01/jak-przebrac-dziecko-za-postac-z-bajki/

Aplikacja jaw.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo jaw.pl




Reklama
Wróć do