
Narodowa Organizacja Degustatorów Wędlin we Włoszech wesprze produkcję włoskich wędlin w Polsce. Santo Bascer z restauracji Mattarello został przedstawicielem tego prestiżowego stowarzyszenia w naszym kraju.
ONAS (Organizzazione Nazionale Assaggiatori Salumi), czyli Narodowa Organizacja Degustatorów Wędlin, ma swoją siedzibę w Fossano, w Piemoncie. Jest to kolebka włoskiego wędliniarstwa.
Stowarzyszenie zajmuje się szkoleniem oraz promocją umiejętności degustacji produktów mięsnych. Jego głównym celem jest rozwijanie wiedzy o kulturze i jakości włoskich wędlin poprzez kursy, publikacje, czy warsztaty. Organizacja propaguje również świadomość dotyczącą pochodzenia oraz walorów sensorycznych produktów.
Prezes Stowarzyszenie Vincenzo Di Nuzzo odwiedził Ewelinę oraz Santo z restauracji Mattarello w Jaworznie. Jego wizyta miała związek z działalnością Santo, który zaczął produkcję włoskich wędlin w Polsce – z wykorzystaniem polskiego mięsa i włoskich przypraw.
Santo pragnie udowodnić, że w Polsce można produkować wędliny o jakości dorównującej najlepszym włoskim produktom. Dzięki współpracy ze stowarzyszeniem będzie mógł korzystać z doświadczenia włoskich mistrzów i promować w naszym kraje tę kulturę. Został ambasadorem włoskiej tradycji wędliniarskiej w Polsce.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie