
Konkurs nosił tytuł Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Organizatorem konkursu była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Danuta Janicka prezentuje swoje nagrodzone ciastka (MTP Poznań)[/caption]
W innych kategoriach na uwagę zasługiwały: Miód Pitny Jakościowy Trójniak z 3 letnią fermentacją, karp wędzony z Niemodlina, gołąbki z baranią i zupa wigilijna Siemieniotka z konopi. Trudno wymieniać wszystko: było pachnąco, smakowicie i radośnie. Wszystkie województwa miały swoje stanowiska, to było wydarzenie ogólnopolskie. Towarzyszące imprezy to warsztaty dla dzieci, pokazy gotowania potraw, degustacje... Oj działo się!
Warsztaty dla dzieci[/caption]Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie